Droge of geïrriteerde hoofdhuid en haaruitval

Heb je last van jeuk en een droge hoofdhuid? Dit kan erg vervelend zijn, waardoor je gaat krabben en uiteindelijk ook last zult krijgen van witte schilfers op de hoofdhuid. Hierdoor kun je je erg ongemakkelijk en onzeker voelen.

Wanneer je een gezonde hoofdhuid hebt, ontstaan bij het krabben geen witte schilfers. Echter bij een ontsteking van de hoofdhuid wordt de hoornlaag sneller afgestoten waardoor er een hoop dode huidcellen ontstaan (witte schilfers). Wil je graag van je jeuk en geïrriteerde hoofdhuid af? Confident Haarzorg helpt je graag af van jouw hoofdhuidprobleem.

De oorzaken van een droge of geïrriteerde hoofdhuid

Een droge of geïrriteerde hoofdhuid kan als zeer vervelend worden ervaren. Ben je op zoek naar de oorzaken van een droge of geïrriteerde hoofdhuid? Er zijn verschillende factoren die dit kunnen veroorzaken:

  • Atopisch eczeem en psoriasis

  • Zeepproducten, zoals shampoo

  • Geneesmiddelen

  • Huidveroudering

  • Hormonen

  • Erfelijk bepaald

  • Stress

 

Voor Dames en heren die met haaruitval en of kaalheid te maken hebben kan mediceuticals zeker een uitkomst bieden om het haar wat er is tot 5 jaar langer te behouden en de hoofdhuid weer in topconditie te brengen en ook de haargroei te stimuleren wij hebben al lovende resultaten geboekt zie Facebook pagina Janny de Lange

 

 hoofdhuidanalyse

We hebben in de salon zelfs een Mediscoop waarmee wij de hoofdhuid tot 200x kunnen vergroten en de problemen die zich daar kunnen bevinden kunnen waarnemen en aan de hand daarvan product advies kunnen geven. Maak een afspraak voor een hoofdhuidanalyse voor maar €17,50 (scope analyse) incl een eerste behandeling met de producten en krijg direct product advies voor jouw haar/hoofdhuidprobleem. 

Verschillende vormen van een droge of geïrriteerde hoofdhuid

Naast verschillende oorzaken bestaan er ook verschillende vormen van een geïrriteerde hoofdhuid. Wanneer de oorzaak van een droge of geïrriteerde hoofdhuid bekend is, kan er pas een goede oplossing worden gevonden.


Schimmelinfecties van de hoofdhuid

Een schimmel op de hoofdhuid zorgt ervoor dat een gedeelte bedekt is met witte schilfers. Bij deze vorm heb je ook last van haaruitval. Schimmelinfecties komen vaak voor bij kinderen.

Roos (seborrhoïsch eczeem)

Roos is een milde en jeukende ontsteking van de hoofdhuid. Dit veel voorkomend verschijnsel wordt veroorzaakt door een gist (Pityrosporon ovale). Deze gist is bij iedereen op de hoofdhuid aanwezig. De een heeft meer aanleg om hierdoor roos te krijgen dan de ander. De schilfering bij roos is fijn en wit, of gelig en grof. Kenmerkend is dat de schilfers niet vastzitten op de hoofdhuid.

Psoriasis

Psoriasis is een huidaandoening waarbij er sprake is van dikke witte schilfers op de hoofdhuid. Anders dan bij eczeem zitten de (witte) schilfers relatief vast aan de hoofdhuid. Daarnaast zijn de schilfers groot. Psoriasis van het behaarde hoofd jeukt vaak, maar psoriasis op andere plekken op het lichaam jeukt vaak niet.

Eczeem

Eczeem op de hoofdhuid uit zich in een rode huid met wit-gele schilfers. Deze vorm wordt net als roos veroorzaakt door de gist Pityrosporon ovale. Herkenbaar is de schilferige randen bij de haarlijn. De schilfering bevindt zich meestal ook rond de wenkbrauwen en neus.

 

Onze oplossing bij een droge of geïrriteerde hoofdhuid

Wil je graag van een droge of geïrriteerde hoofdhuid af? Om een goed beeld te krijgen van jouw hoofdhuid en de conditie van het haar en de hoofdhuid kunnen wij altijd een haaranalyse uitvoeren. Naar aanleiding van de uitkomst geven we een volledig persoonlijk advies over de beste behandeling voor jouw haar/hoofdhuid probleem. Afhankelijk van de uitkomst adviseren we verzorgingsproducten die de klachten tegengaan en/of oplossen.


Mediceuticals X-Folate Shampoo

Mediceuticals X-Folate Anti-Dandruff Shampoo is een shampoo die de symptomen van roos, eczeem en psoriasis op de hoofdhuid bestrijdt. Verlicht jeuk en pijn en herstelt langzaam maar zeker de balans van de hoofdhuid.